Τρία χρυσά μετάλλια ο Ζέρβας στη Ρουμανία

Τρία χρυσά μετάλλια κέρδισε για την Ελλάδα ο Μεσσήνιος executive chef Χρήστος Ζέρβας, σε πρόσφατο παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής που έγινε στη Ρουμανία. Εκεί έλαβαν μέρος επαγγελματίες από 52 χώρες και ο διαγωνισμός ονομαζόταν “ACEEA International Pizza – Pasta Championship” και φιλοξενήθηκε στο Βουκουρέστι. Τα πιάτα που ξεχώρισαν και κέρδισαν ήταν: πίτσα με αφρό ψαριού και πουρέ από κολοκύθα γλυκιά και …

Read More

Ο Μεσσήνιος Executive Chef Χρήστος Ζέρβας κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του

«Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων», είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου με συνταγές, του Μεσσήνιου Executive Chef Χρήστου Ζέρβα, από τις εκδόσεις Φυλάτος. Το βιβλίο, είναι ένας mini οδηγός με μερικές από τις καλύτερες συνταγές του Chef, προκειμένου να το έχετε πάντα μαζί σας, ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, όπου και αν βρίσκεστε. Οι κατηγορίες Οι κατηγορίες των συνταγών …

Read More

Χρήστος Ζέρβας ο Executive Σεφ από την Καλαμάτα στους κορυφαίους της χώρας, σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Ότι και να πεις για τον Χρήστο Ζέρβα είναι λίγο, έχουν αναφερθεί σε αυτόν όλα τα τοπικά και όχι μόνο, μέσα ενημέρωσης και έχουν γράψει άπειρες σελίδες με τα κατορθώματα του στη μαγειρική. Ο Χρήστος Ζέρβας είναι ένας αυτοδημιούργητος νεαρός και ότι έχει καταφέρει, το έχει κάνει από την αγάπη του, σε αυτό που ξέρει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Ο …

Read More

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

ΥΛΙΚΑ > Για τα Σουτζουκάκια 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο 5-6 σκελίδες σκόρδο 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμιού 150 ml. κόκκινο κρασί ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι > Για την Σάλτσα 500 gr. ώριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 250 ml. κόκκινο κρασί 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 κόκκους μπαχάρι 2-3 μοσχοκάρφια [...]
Read More

Ψητή πέρκα και λαχανικά σοτέ

ΥΛΙΚΑ 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο ½ φλ. ξύδι 4½ κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα 1 kg φασολάκια 2 κ. σούπας ελαιόλαδο 4 φιλέτα πέρκας 1 φλ. φύλλα βασιλικού ¼ φλ. ψημένα φιστίκια αλάτι Εκτέλεση   Ζέστανε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Ανακάτεψε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ξύδι και τη [...]
Read More

Μπριζολάκια με σάλτσα

ΥΛΙΚΑ 4 χοιρινές μπριζόλες φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 kg κολοκυθάκια σε φέτες 1/2 kg καλοκαιρινά κολοκύθια σε φέτες αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι 2 φλ. σάλτσα ντομάτας 1/4 φλ. κόλιανδρος Εκτέλεση   1 Στέγνωσε καλά τις μπριζόλες με χαρτί, αλατοπιπέρωσέ τες από όλες τις πλευρές και ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. [...]
Read More

Δροσερό χούμους με πάπρικα

Υλικά 1 kg ρεβίθια 1 κ. σούπας ελαιόλαδο 1/4 φλ. χυμός λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι 1/4 κ. γλυκού πάπρικα 3 κ. σούπας ταχίνι 2 κ. σούπας κόλιανδρος αλάτι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ρεβίθια, αφού τα έχεις "μουσκέψει" για τουλάχιστον οκτώ ώρες Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε τα βρασμένα ρεβίθια μέχρι [...]
Read More

Φραουλόπιτα

 Υλικα βούτυρο για το ταψί 1 1/4 φλ. ζάχαρη 2 κ. σούπας corn flour 1 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ 1/2 kg φράουλες σε ροδέλες 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 φλ. σιμιγδάλι 1 1/2 κ. γλυκού baking powder 1/2 κ. γλυκού αλάτι 2 μεγάλα αυγά 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο 1/2 φλ. γάλα 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση 1Προθέρμανε το [...]
Read More

Κάρδαμο

Περιγραφή : Φυτό ετήσιο, ιθαγενές της Αιγύπτου και της Νότιας Ασίας, που καλλιεργείται παντού και αυτοφύεται μερικές φορές σε χέρσα εδάφη, κοντά σε καλλιεργούμενα μέρη. Το κάρδαμο έχει φύλλα σύνθετα, γραμμοειδή, και άνθη πολύ μικρά, με λευκά πέταλα σε αραιούς βότρεις. Η εποχή της άνθησής του είναι Ιούνιος – Αύγουστος.  Ιστορία : Το κάρδαμο είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Αναφέρεται [...]
Read More