Φραουλόπιτα
Υλικα
- βούτυρο για το ταψί
- 1 1/4 φλ. ζάχαρη
- 2 κ. σούπας corn flour
- 1 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
- 1/2 kg φράουλες σε ροδέλες
- 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 φλ. σιμιγδάλι
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- 1Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 25 cm και άλειψε τις επιφάνειες με βούτυρο.
- 3Ανακάτψε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, το corn flour, το τζίντζερ και τις φράουλες.
- 4Χτύπα στο μίξερ ή με το χέρι την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- 5Πρόσθεσε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλιας και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- 6Άπλωσε τις φράουλες στο ταψί και από πάνω ρίξε τη ζύμη και άπλωσέ την καλά.
- 7Ψήσε για 30 με 35 λεπτλα μέχρι το κέικ να πάρει χρώμα, άφησε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και κόψε το γλυκό για σερβίρισμα.