Οι 10 Σεφ που άλλαξαν τον κόσμο της γαστρονομίας

Πολύ πριν τη μοριακή κουζίνα και το fusion, οι παρακάτω σεφ είχαν προσδιορίσει, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τη σημασία και την ουσία του καλού φαγητού. Αν θέλουμε να φτάσουμε στην πηγή των σύγχρονων γαστρονομικών αναζητήσεων, δεν μπορούμε παρά να ανατρέξουμε στη Γαλλία και την κουζίνα της, κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, αλλά και σε …

Read More

Μαγειρική – ζαχαροπλαστική και παιδιά

Η Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική είναι μία δραστηριότητα που ενθουσιάζει τα παιδιά. Μαθαίνουν διασκεδάζοντας χωρίς να επιβαρύνουν το ήδη φορτωμένο σχολικό τους πρόγραμμα με πρόσθετη μελέτη. Τα παιδιά αποκτούν γνώσεις γύρω από τις αγνές πρώτες ύλες καθώς και έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και προετοιμασίας του φαγητού – γλυκού που θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Τα γλυκά – που …

Read More

Ιστορική αναδρομή σήμερα… Μαθαίνουμε για την Διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα – Βυζάντιο – Αρχαία Αίγυπτο και Αρχαία Ρώμη. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Θεμέλιο της ήταν η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΡΙΑΔΑ :ΣΙΤΑΡΙ -ΛΑΔΙ -ΚΡΑΣΙ Για τους αρχαίους Έλληνες τα γεύματα της ημέρας ήταν τρία στον αριθμό. Στην ελληνική αρχαιότητα εκτός από το καθημερινό δείπνο (βραδινό γεύμα) υπήρχε και το δειπνούμενο γεύμα με φίλους …

Read More

Ο Χρήστος Ζέρβας ξεναγεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην έκθεση “Γεύσεις και Θέαμα” στην Ζάκυνθο

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */
Read More

Cocina española – Ισπανική κουζίνα

Λένε ότι για τη γαστρονομική ιστορία κάθε τόπου, είναι υπεύθυνοι οι λαοί που κάποτε τον κατοίκησαν. Έτσι έγινε και με την κουζίνα της Ισπανίας. Με το ελαιόλαδο,το οποίο το έμαθαν από τους Αρχαίους Έλληνες (όταν προσέγγισαν την Εσπερία). Τις σάλτσες από τους Φοίνικες. Από τους Άραβες το ρύζι και τα καρυκεύματα, καθώς τους έμαθαν και να συνδυάζουν το ψάρι και …

Read More

Deutsche Küche – Γερμανική κουζίνα

Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες έτσι και η κουζίνα της Γερμανίας, αποδείχθηκε ανοιχτή στις επιρροές της γαστρονομικής κουλτούρας των μεταναστών και υιοθετήθηκε από τους Γερμανούς. Οι λαοί της νότιας Ευρώπης που μετανάστευσαν στη Γερμανία έδειξαν στους Γερμανούς τον δικό τους πλούτο στον τομέα της διατροφής, ενώ από τις αρχές του 1980 και μετά η κουζίνα της Κίνας, της Ινδίας, …

Read More