Χρήστος Ζέρβας ο Executive Σεφ από την Καλαμάτα στους κορυφαίους της χώρας, σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Ότι και να πεις για τον Χρήστο Ζέρβα είναι λίγο, έχουν αναφερθεί σε αυτόν όλα τα τοπικά και όχι μόνο, μέσα ενημέρωσης και έχουν γράψει άπειρες σελίδες με τα κατορθώματα του στη μαγειρική.

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι ένας αυτοδημιούργητος νεαρός και ότι έχει καταφέρει, το έχει κάνει από την αγάπη του, σε αυτό που ξέρει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Ο Χρήστος Ζέρβας δουλεύει σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα και συμμετέχει σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και μετράει μέχρι σήμερα 43 μετάλλια από Παγκόσμιους διαγωνισμούς:

  • Τουρκία
  • Πολωνία
  • Σουηδία
  • Φιλανδία
  • Σερβία
  • Βουλγαρία
  • Ρουμανία

Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή:

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, αποφοίτησε από τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο (Ζαχαροπλαστική – Μαγειρική), με άριστες κριτικές από τους καθηγητές του.

Η 1η του δουλειά είναι στο κολονάκι, στο «Νούφαρο» στη συνέχεια στα καλύτερα  ξενοδοχεία της Ελλάδας στην καρδιά της Αθήνας στο «Hilton» και «Intercontinental» για την πρακτική του.

Οι εμπειρίες που απέκτησε από τους συναδέλφους που συνεργάστηκε, ήταν αρκετές για να του δώσουν την ώθηση για το βήμα παραπάνω και την διάκριση στον χώρο της κουζίνας.

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι πλέον, μέλος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και όνειρο του ένα αστέρι Michelin. Αξίζει να σημειώσουμε ότι 3 άτομα στην Ελλάδα έχουν παρόμοια διάκριση οι Έκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου και ο Αγγελος Λάντος.

Το μυστικό της επιτυχίας του όπως εκμυστηρεύτηκε στον συνεργάτη του kalamatatimes.gr είναι τα Μεσσηνιακά προϊόντα που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του και σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρεθεί τα διαφημίζει και τα κάνει γνωστά.

Η μαγειρική είναι ένα δυναμικό επάγγελμα, ένα επάγγελμα που προσφέρει μεγάλες προκλήσεις, αλλά και μεγάλες επιβραβεύσεις, ο Καλαματιανός Executive Σεφ θέλοντας να μοιραστεί τις γνώσεις του στην μαγειρική, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων” από τις Εκδόσεις Φυλάτος, μπορείτε να το προμηθευτείτε στο βιβλιοπωλείο “bookmark” που βρίσκεται στον πεζόδρομο Αντωνοπούλου 12 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Οπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα: “Το βιβλίο αυτό είναι ένας mini οδηγός με μερικές από τις καλύτερες συνταγές που γνωρίζω, προκειμένου να το έχετε πάντα μαζί σας, ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, όπου και αν βρίσκεστε!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε και να συμμετάσχετε σε διαγωνισμό για το βιβλίο του στη σελίδα του στο fb “Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων”  ΕΔΩ

    Leave Your Comment Here