Μπριζολάκια με σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 kg κολοκυθάκια σε φέτες
- 1/2 kg καλοκαιρινά κολοκύθια σε φέτες
- αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 2 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλ. κόλιανδρος
Εκτέλεση
- 1 Στέγνωσε καλά τις μπριζόλες με χαρτί, αλατοπιπέρωσέ τες από όλες τις πλευρές και ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- 2 Βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά και μετέφερέ τες σε ένα πιάτο να σταθούν.
- 3 Ρίξε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια με αλάτι να σοταριστούν για δύο λεπτά.
- 4 Πρόσθεσε και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- 5 Ρίξε στο τηγάνι το βαλσαμικό και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- 6Πρόσθεσε στο φαγητό τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπίπερο και άσε να πάρει βράση.
- 7 Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός επέστρεψε τις μπριζόλες στο τηγάνι, σκεπάζοντάς τες μερικώς με τη σάλτσα και άσε να μαγειρευτούν με το καπάκι για περίπου επτά λεπτά.
- 8 Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σέρβιρε.