
Ζακυνθινοί κεφτέδες με μπρόκολο
Υλικά
- 500 gr. μοσχαρίσιο κιμά
- 150 gr. Πατάτες
- 150 gr. λαδοτύρι Ζακύνθου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 80 ml. κόκκινο κρασί
- 1 αυγό
- Δυόσμο, 2-3 κλωναράκια
- Μαϊντανό, ένα μικρό ματσάκι
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοκομμένο
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Μπρόκολα βρασμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί μέχρι να μαλακώσει.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, και τον δυόσμο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανάλογο αλάτι. - Ζυμώνουμε τον κιμά όσο περισσότερο μπορούμε, δοκιμάστε για 15+ λεπτά και θα δείτε το μείγμα να «μεταμορφώνεται» και να αφρατεύει!
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες, αν έχουμε χρόνο.
- Πλάθουμε μεγάλους ή μικρούς κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με καταπράσινα μπρόκολα εποχής!