Τρουφάκια

Υλικά

Για την Ganache

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μέλι
  • 600 γρ. κουβερτούρα
  • Τρούφα της επιλογής σας
  • Λικέρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά για να μην μυρίσει,τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την ρίχνουμε σε ένα μπεν μαρί, προσθέτουμε το μέλι.
  2. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στο μπεν μαρί με την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ ή με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
  3. Εάν θέλετε ρίχνετε λίγο λικέρ της επιλογής σας ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Αφήνουμε την ganache στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή και παραπάνω εάν χρειαστεί. Εναλλακτικά μπορείτε να την βάλετε για μια ώρα περίπου στην κατάψυξη.
  5. Σε ένα μπολ ρίξτε την τρούφα της επιλογής σας, αφαιρέστε από το ψυγείο την ganache, πάρτε κουταλιές από το μείγμα ganache (χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ή κουτάλι της σούπας ανάλογα με το πόσο μεγάλες θα θέλατε να είναι οι τρούφες) και κάντε το μια μπαλίτσα με τα χέρια σας , τα βουτάτε στο μπολ με την τρούφα,γυρίστε τη μέσα σ’αυτο ώστε η τρούφα να είναι παντού.

    Leave Your Comment Here