Τρουφάκια
Υλικά
Για την Ganache
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. μέλι
- 600 γρ. κουβερτούρα
- Τρούφα της επιλογής σας
- Λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά για να μην μυρίσει,τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την ρίχνουμε σε ένα μπεν μαρί, προσθέτουμε το μέλι.
- Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στο μπεν μαρί με την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ ή με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
- Εάν θέλετε ρίχνετε λίγο λικέρ της επιλογής σας ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε την ganache στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή και παραπάνω εάν χρειαστεί. Εναλλακτικά μπορείτε να την βάλετε για μια ώρα περίπου στην κατάψυξη.
- Σε ένα μπολ ρίξτε την τρούφα της επιλογής σας, αφαιρέστε από το ψυγείο την ganache, πάρτε κουταλιές από το μείγμα ganache (χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ή κουτάλι της σούπας ανάλογα με το πόσο μεγάλες θα θέλατε να είναι οι τρούφες) και κάντε το μια μπαλίτσα με τα χέρια σας , τα βουτάτε στο μπολ με την τρούφα,γυρίστε τη μέσα σ’αυτο ώστε η τρούφα να είναι παντού.