Ταμπουλέ
Υλικά
- 2 φλυτζάνια πλιγούρι
- 4 φλυτζάνια νερό
- 2 ντομάτες κομμένες καρέ
- 1 αγγουράκι κομμένο καρέ
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- Ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ.
- Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10’-15’ .
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε για να αναμιχθούν.