Ταμπουλέ

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια πλιγούρι
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 2 ντομάτες κομμένες καρέ
  • 1 αγγουράκι κομμένο καρέ
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
  2. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ.
  3. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10’-15’ .
  4. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε για να αναμιχθούν.

    Leave Your Comment Here