Ψαρονέφρι με αχλάδια και μήλα

Υλικά

  • 750 γρ. Ψαρονέφρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 60 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 1,5 κούπα κόκκινο κρασί merlot κατά προτίμηση
  • 2 φρέσκα κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλ. Θυμάρι
  • 3 αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια
  • 3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  2. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι
  3. Ζεσταίνουμε δυο κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές
  4. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για να ξεκολλήσουμε τα λίπη
  6. Προσθέτουμε δυο κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι
  7. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε σε ένα ταψί το κρέας, με τα κρεμμύδια και τα φρούτα
  8. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε σε μερίδες
  9. Το ψαρονέφρι με αχλάδια και μήλα είναι έτοιμο!

    Leave Your Comment Here