Ψαρονέφρι με αχλάδια και μήλα
Υλικά
- 750 γρ. Ψαρονέφρι
- Αλάτι-πιπέρι
- 60 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
- 1,5 κούπα κόκκινο κρασί merlot κατά προτίμηση
- 2 φρέσκα κρεμμύδι ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτ.γλ. Θυμάρι
- 3 αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια
- 3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι
- Ζεσταίνουμε δυο κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές
- Το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για να ξεκολλήσουμε τα λίπη
- Προσθέτουμε δυο κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε σε ένα ταψί το κρέας, με τα κρεμμύδια και τα φρούτα
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε σε μερίδες
- Το ψαρονέφρι με αχλάδια και μήλα είναι έτοιμο!