Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και σολωμό
Υλικά
- 1 κούπα ζυμαρικά Farfalle ή κοφτό μακαρονάκι
- ¼ κούπας μαγιονέζα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμένο
- ½ κ. γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- ¼ κούπας καπνιστό σολομό
- 56 γρ κατσικίσιο τυρί
- 3 λεπτές φέτες από λεμόνι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- Θαλασσινό αλάτι
- 1 κούπα σπανάκι, χοντροκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε ζυμαρικά και τα βράζουμε αλ ντέντε.
- Τα σουρώνουμε καλά και ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσουν καλά.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα ζυμαρικά, το σολομό, το κατσικίσιο τυρί, τις φέτες λεμονιού και το σπανάκι (προαιρετικά).
- Ανακατεύουμε να πάει παντού το ντρέσινγκ και προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι.