Κοτόπουλο με φρέσκα σύκα, ροκφόρ και ρόκα

Υλικα

  • λίγη φρέσκια ρόκα
  • 8 φρέσκα σύκα με την φλούδα τους κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ ροκφόρ τρίμμα
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
    Για την βινεγκρέτ
  • 50 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ μέλι
  • 50 γρ μουστάρδα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη να μας χτυπήσει τα φιλέτα για να μαλακώσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο.
Σοτάρουμε  κι από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας  λίγο σπιτικό ζωμό εάν έχουμε, ή αλλιώς λευκό κρασί κατά την διαδικασία μέχρι να ψηθεί  καλά και στο εσωτερικό .

Συνήθως δεν χρειάζονται παρά 7-10 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Για την βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και  τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο, από πάνω την ρόκα, τα σύκα και το ροκφόρ και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.

    Leave Your Comment Here