Κολοκυθοκορφάδες με τυριά
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
- 1 μάτσο άνηθο
- 1 μάτσο δυόσμο φρέσκο κατά προτίμηση
- 3-4 τρυφερά κολοκυθάκια
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 κιλό τυριά κίτρινα ή 4 μεγάλα κομμάτια σφέλα
- αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
- Γαρνίρουμε με λίγο λεμονάκι κομμένο στην μέση.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ξεπλένουμε& καθαρίζουμε καλά τις κολοκυθοκορφάδες τα άνθη και τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να τσιγαριστούν και να μαραθούν καλά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα χοντροκομμένη ,τον δυόσμο ολόκληρο, μια κούπα νερό, πιπέρι και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά θα είναι τα τυριά που θα ακολουθήσουν).
- Σιγοβράζουμε το φαγητό και πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα τυριά .
- Εάν θέλουμε ένα νηστίσιμο πιάτο ,θα αφαιρέσουμε τα τυριά.