Σαλάτα του Κηπουρού
Υλικά
- 4 μέτρια καρότα
- 4 ρεπανάκια
- Σέλινο(κατά βούληση)
- Σχοινόπρασσο
- Αγγουράκι τουρσί
- 1 ½ κούπα του τσαγιού μαγιονέζα
- Μια κουταλιά κέτσαπ
- Προαιρετικά κάπαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα καθαρίζουμε όποια θέλουν καθάρισμα(καρότα,ραπανάκια).
- Στην συνέχεια τρίβουμε τα καρότα,τα ραπανάκια και το αγγουράκι με τον ειδικό τρίφτη. Αν δεν έχουμε σε κοινό τρίφτη η με το εξάρτημα του μίξερ.
- Κόβουμε και τα φύλλα του σέλινου πολύ ψιλά κομματάκια. Εδώ ένα ψαλίδι είναι ιδανικό.
- Τα αφήνουμε περίπου μια ώρα σε σουρωτήρι να βγάλουν όποια υγρά έχουν. Εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι(προσωπικά δεν το συνιστώ)
- Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την μαγιονέζα με την κέτσαπ και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε την σαλάτα μας σχεδόν με όλα τα φαγητά. Επίσης μπορεί να εμπλουτίσει άριστα και σάντουιτς.
- Διατηρείτε στο ψυγείο και καλά κλεισμένο δοχείο για 5 ημέρες.