Ανοιχτή κολοκυθόπιτα με τυριά και κουκουνάρι
Υλικα
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- ½ κιλό φέτα
- 150 γρ. κασέρι
- 4 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 3 κ.σ. λάδι
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- Πάπρικα
- Μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα του φύλλου
Εκτέλεση
- Περνάμε από τρίφτη τα κολοκυθάκια (κρατώντας 1-2 που τα κόβουμε σε λεπτές φέτες) .
- Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 1 ½ -2 ώρες.
- Τρίβουμε σε μπολ τα τυριά μας, προσθέτουμε τα αυγά, τη φρυγανιά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα έτσι ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα, τοποθετούμε από πάνω τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και σκορπίζουμε το κουκουνάρι (προαιρετικά το καβουρδίζουμε ελαφρά).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.