Χανιώτικος μπακαλιάρος με μπάμιες
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 1 κιλό μπάμιες
- 5 ώριμες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 φλ. λάδι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξαρμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό 5 φορές.
- Στο τελευταίο νερό που θα μείνει περισσότερες ώρες βάζουμε μέντα ή δυόσμο ή αρμπαρόριζα για να πάρει άρωμα.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις μπάμιες που έχουμε περάσει με ξίδι για να μη βγάζουν υγρά. Αν είναι φρέσκες και μόνο. Προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά οι φρέσκες και 15 λεπτά οι κατεψυγμένες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί και από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου.