Χανιώτικος μπακαλιάρος με μπάμιες

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλ. λάδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξαρμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό 5 φορές.
  2. Στο τελευταίο νερό που θα μείνει περισσότερες ώρες βάζουμε μέντα ή δυόσμο ή αρμπαρόριζα για να πάρει άρωμα.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις μπάμιες που έχουμε περάσει με ξίδι για να μη βγάζουν υγρά. Αν είναι φρέσκες και μόνο. Προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά οι φρέσκες και 15 λεπτά οι κατεψυγμένες.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί και από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

    Leave Your Comment Here