Mπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό

Υλικά

  • 6 ή 7 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 6-8 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μπαγκέτα γαλλικό ψωμί ή παρόμοιο ιταλικό ψωμί

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
  2. Προθερμάνουμε το φούρνο.
  3. Εντωμεταξύ βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, 1κ.σ. ελαιόλαδο και το ξίδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπιπερόνουμε.
  5. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες.
  6. Απλώνουμε πάνω τους λάδι και τοποθετούμε τις στο φούρνο, στην πάνω θέση.
  7. Βάζουμε το ψωμί σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μίγμα και σερβίρουμε.
  8. Προσθέτουμε και λίγο cottage cheese εάν θέλουμε.

    Leave Your Comment Here