Mπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό
Υλικά
- 6 ή 7 ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 6-8 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μπαγκέτα γαλλικό ψωμί ή παρόμοιο ιταλικό ψωμί
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
- Προθερμάνουμε το φούρνο.
- Εντωμεταξύ βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, 1κ.σ. ελαιόλαδο και το ξίδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπιπερόνουμε.
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες.
- Απλώνουμε πάνω τους λάδι και τοποθετούμε τις στο φούρνο, στην πάνω θέση.
- Βάζουμε το ψωμί σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μίγμα και σερβίρουμε.
- Προσθέτουμε και λίγο cottage cheese εάν θέλουμε.