Γαλλική Κρεμμυδόσουπα

Υλικά

  • 700 γρ. μεγάλα κρεμμύδια
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. Αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 ½ ζωμό λαχανικών
  • 2 περίπου ποτήρια του νερού
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 6 φέτες ψωμί
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να καούν αλλά να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
  3. Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνετε.
  4. Προσθέτετε στην κατσαρόλα νερό τόσο όσο να καλύπτει καλά τα κρεμμύδια
  5. Αφήνετε να βράσει το μείγμα τουλάχιστον για ½ ώρα.
  6. Εν τω μεταξύ φρυγανίζετε στους 220 βαθμούς τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές και λίγο πριν τις βγάλετε από το φούρνο ρίχνετε επάνω στο ψωμί την γραβιέρα έως ότου λιώσει καλά.
  7. Σερβίρετε σε ειδικό πιάτο για σούπες και σε κάθε πιάτο βάζετε από μια φέτα ψωμιού με το λιωμένο τυρί, προσθέτετε λίγο φρέσκο πιπέρι.

*Extra tip: Εγώ πρόσθεσα επιπλέον τυρί στην σούπα και την έβαλα για λίγο στο microwave για να λιώσει και να γίνει μια κρούστα.

    Leave Your Comment Here