20
Μαΐ

σαλάτα με τσιπς πατάτας και σπανάκι

Υλικα

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½  φλυτζάνι λάδι
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα του)
  • ½  φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

 

Για τη σος :

 

  • ½  φλυτζάνι γιαούρτι με ανθόγαλα
  • ½  φλυτζάνι μαγιονέζα ελαφριά
  • 1 λεμόνι (το χυμό του και το ξύσμα του)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας τα υλικά της σε ένα μπολ.
  3. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες, το σέλερι, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις βάζουμε σε πιατέλα με το σπανάκι και την παρμεζάνα.
  5. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.