
Σαλάτα λάχανο με ραπανάκια και ρόκα
Υλικα
- 200 γρ. ραπανάκια
- 200 γρ. λάχανο λευκό
- 200 γρ. λάχανο κόκκινο
- 120 γρ. ρόκα
- 1 καρότο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 60 γρ. ξίδι λευκό
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη σος :
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα 2 είδη λάχανου, τα ραπανάκια και τα καρότα, όλα ψιλοκομμένα, σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Στύβουμε καλά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε στραγγιστήρι.
- Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τη ρόκα με το βασιλικό.
- Χτυπάμε τα υλικά για τη σος στο μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.