Τάρτα με ντομάτες και ξινομυζήθρα
Υλικα
- 4 κουτ. σούπας pesto πιπεριάς
- 8-10 πομοντόρια ή 25-30 ντοματίνια τσέρι
- 250 γρ. ξινομυζήθρα φρέσκια
- 2 κουταλάκια ρίγανη
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φύλλο σφολιάτας
Για το pesto πιπεριάς :
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το pesto πιπεριάς : ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Τις πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του pesto.
- Αλείφουμε με το pesto μια ταρτιέρα.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αραδιάζουμε στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Ρίχνουμε στην ξινομυζήθρα τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με το τυρί και καλύπτουμε με τη σφολιάτα.
- Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για 5 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.