Γαρίδες σαγανάκι
Υλικά
Για τις γαρίδες :
- 16 μεγαλούτσικες γαρίδες (ή 20 μικρότερες), κατά προτίμηση φρέσκες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα :
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου, καλοκοπανισμένοι μέχρι να γίνουν σκόνη
Εκτέλεση
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε καλά το μέλι, το λάδι και το γλυκάνισο.
ΓΑΡΙΔΕΣ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες απο τα κελύφη, αλλά όχι από τα κεφάλια.
- Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού (ή με μια οδοντογλυφίδα) τραβάμε και αφαιρούμε το εντεράκι στη ράχη τους.
- Τις βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φέτα (όχι να λιώσει) και να σωθούν τα υγρά.