Ζυμαρόπιτα με βραστά αυγά και δυόσμο

Σαλάτα λάχανο με ραπανάκια και ρόκα
16/05/2017
Ορτύκια με σπανάκι
16/05/2017

Υλικα

  • 2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
  • ½  φλυτζάνι νερό χλιαρό
  • 8 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλυτζάνι φέτα τριμμένη
  • 6 βραστά αυγά κομμένα στη μέση
  • ½  φλυτζάνι φύλλα δυόσμου
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ζεσταίνουμε το ταψί μέχρι να κάψει καλά.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και το νερό σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα , τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνουν αραιός χυλός.
  3. Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε από πάνω τα αυγά κομμένα στη μέση, με τον κρόκο προς τα πάνω.
  4. Σκορπίζουμε τα φύλλα δυόσμου παντού στην επιφάνεια και ραντίζουμε με επιπλέον λάδι.
  5. Ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
  6. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή κρύα.