Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας
Υλικά
Για το κιμά
- 1 άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλιτζάνι φρέσκο ψωμί ψίχουλα
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μαϊντανός
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 αυγό, χτυπημένοΓια τη σάλτσα
- 3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 (28 ουγγιά) δοχεία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 (6 ουγγιά) μπορεί να πάστα ντομάτας
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το μοσχαρίσιο κιμά, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου και το χτυπημένο αυγό.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι πλάθετε 12 κεφτεδάκια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
- Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και μαγειρεύουμε για 9ο λεπτά.
- Προσθέστε τη πάστα ντομάτας, βασιλικό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και προσθέστε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά και σερβίρετε με βρασμένα μακαρόνια.