Ορτύκια με σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
- 6 ορτύκια
- 1 κιλό σπανάκι
- ½ ποτήρι κρασί
- 5 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
- Καψαλίζουμε τα ορτύκια. Καθαρίζουμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Ροδίζουμε τα εντόσθια και τα ορτύκια με 3 κουταλιές βούτυρο. Τα σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, προσθέτουμε ½ ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το σουρώνουμε, το σοτάρουμε με 2 κουταλιές βούτυρο και το προσθέτουμε στα μαγειρεμένα ορτύκια.
- Τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με ρύζι.