13
Μαΐ

Πιτάκια ανοιχτά με σπαράγγια και ανθότυρο

Υλικα

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
  • 16 σπαράγγια ολόκληρα καθαρισμένα στη βάση τους
  • 4 ρίζες φινόκιο καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. φέτα
  • ½  φλυτζάνι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη φέτα, το γάλα και τον δυόσμο λιώνοντάς τα με ένα πιρούνι.
  2. Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο για 2 λεπτά περίπου.
  3. Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το φινόκιο για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  4. Ανοίγουμε τα 2 φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε το καθένα σε 4 κομμάτια. Ανασηκώνουμε τις άκρες τους και σχηματίζουμε 8 ταρτάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά και μοιράζουμε σε αυτές από 2 σπαράγγια και 2 τεμάχια από το φινόκιο.
  5. Περιχύνουμε με το μείγμα του τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.