Σουφλέ τραχανά με σπανάκι
Υλικά
- 250 γρ. τραχανά ξινό τριμμένο
- 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κασέρι
- 100 γρ. φέτα μαλακή
- 150 γρ. ανθότυρο
- 5 αυγά
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε το σπανάκι σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σπανάκι, το καγιέν και αλατοπίπερο για 8 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μαζί για2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό σταδιακά –μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο- και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να σωθούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το μάραθο και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρώς και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε με ελαφρές κινήσεις με μεταλλικό κουτάλι (και με προσοχή να μη χαθεί ο αέρας της μαρέγκας).
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.