Σουφλέ λευκής σοκολάτας

Υλικα

Για τα σουφλέ
  • 250 βούτυρο
  • 250 λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αυγά
  • 75 γρ. κρόκους
  • 100 ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να αφρατέψουν κατά 5-7 φορές παραπάνω από τον αρχικό όγκο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας σιγά-σιγά μέσα στο μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο.

Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 8 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

    Leave Your Comment Here