ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Υλικά
- 450 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες,
- 120 ml κασάσα,
- 110 γραμμ. καστανή ζάχαρη
- χυμός από 1 λάιμ,
- ½ σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη,
- ελαιόλαδο,
- 1/4 κ.γ. φρέσκο πιπέρι,
- ξύσμα από λάιμ,
- αλάτι,
- μαύρο πιπέρι,
- ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
2. Περνάτε 5-6 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την κασάσα, τη ζάχαρη, το μισό χυμό λάιμ, το σκόρδο και το φρέσκο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να βράσει το μείγμα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 8΄. Προσθέτετε αλάτι και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
4. Αλείφετε μια σχάρα με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις βουτάτε στο παραπάνω μείγμα. Τοποθετείτε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήνετε κάθε πλευρά για 2΄-3΄.
5. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και περιχύνετε με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ. Πασπαλίζετε με πιπέρι και με το ξύσμα από το λάιμ και σερβίρετε.