Ριζότο με γαρίδες, σπαράγγια και σαφράν

Υλικά για 4 άτομα:

  • 400 γρ. riso carnaroli
  • 16 γαρίδες φρέσκες
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 2 φακελάκια σαφράν ή κρόκο Κοζάνης
  • 80 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 πράσο μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ζωμό γαρίδα
  • ½ ποτηράκι μπράντι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, το σκόρδο και τις γαρίδες να μαλακώσουν και σβήνουμε με μισό ποτηράκι μπράντι.
  2. Αφαιρούμε τις γαρίδες, τις οποίες διατηρούμε ζεστές στο φούρνο.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σαφράν, το ζωμό γαρίδας και τα σπαράγγια – τα οποία έχουμε βράσει πιο πριν στον ατμό για 5 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 10-15 λεπτά προσθέτοντας ζωμό ή ζεστό νερό.
  5. Δοκιμάζουμε να <<κρατάει>> λίγο, προσθέτουμε το βούτυρο με την παρμεζάνα για να χυλώσει.
  6. Τοποθετούμε στο πιάτο το ριζότο προσθέτοντας τις γαρίδες, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

    Leave Your Comment Here