βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας

Υλικα

  • ½ κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1½ καρότο κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή 1 κ.σ. έτοιμη sourcream (ξινόκρεμα)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 30΄-35΄ περίπου, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός μέσα στο σκεύος, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως γαρνίροντας με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή sourcream.

    Leave Your Comment Here