βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας
Υλικα
- ½ κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1½ καρότο κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 1½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή 1 κ.σ. έτοιμη sourcream (ξινόκρεμα)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 30΄-35΄ περίπου, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός μέσα στο σκεύος, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως γαρνίροντας με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή sourcream.