Μπιζελόσουπα
Υλικα
- ½ κιλό μπιζέλια
- 6 ποτήρια ζωμό κρέατος
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα το κρεμμύδι.
- Πλένουμε τα μπιζέλια και τα βράζουμε με το ζωμό του κρέατος. Τα πολτοποιούμε, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μη σβολιάσουν.
- Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 5 λεπτά.
- Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο άνηθο και, αν θέλουμε, μπουκίτσες φρυγανισμένου ψωμιού.