Τάρτα Κοτόπουλου
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης σφολιάτας
Για τη γέμιση
- 2 φλ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπαστουνάκια
- 2 φλ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
- 1 φλ. Κεφαλογραβιέρα
- ½ φλ. φέτα θρυμματισμένη
- 250 γραμ. Ανθότυρο
- 2/3 φλ γάλα εβαπορέ
- 3 αυγά
- ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο όπως και τα τυριά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.