Σφακιανή πίτα
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλιά λάδι
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ¼ ποτήρι νερό
- 1 σφηνάκι ρακή
- 250 γραμμάρια γαλομυζήθρα (Χανιώτικη μυζήθρα φτιαγμένη από πρόβειο και γίδινο γάλα) ή μείγμα ξινής και γλυκιάς ή ανθότυρο.
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή ρακή. Δεν πρέπει να κολλά αλλά να είναι ελαστική.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί κανένα μισάωρο,ξανά πλάθουμε και χωρίζουμε την ποσότητα αυτή σε 10 μερίδες. Ανοίγουμε με έναν μπλάστρι πίτες με διάμετρο 18-20 εκατοστά. Βάζουμε σε κάθε πιτάκι την μυζήθρα. Τραβάμε τη ζύμη ώστε να κλείσει τη μυζήθρα στο εσωτερικό της.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο και σκουπίζομαι με μια χαρτοπετσέτα.
Βάζουμε μια μια τις πίτες και τις γυρίζουμε από την μια και από την άλλη για να ψηθούν καλά αλλά να μη καούν!! - Τις σερβίρουμε με μέλι, ζεστές κατά προτίμηση!!