Σφακιανή πίτα

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ ποτήρι νερό
  • 1 σφηνάκι ρακή
  • 250 γραμμάρια γαλομυζήθρα (Χανιώτικη μυζήθρα φτιαγμένη από πρόβειο και γίδινο γάλα) ή μείγμα ξινής και γλυκιάς ή ανθότυρο.

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή ρακή. Δεν πρέπει να κολλά αλλά να είναι ελαστική.
  2. Αφήνουμε να ξεκουραστεί κανένα μισάωρο,ξανά πλάθουμε και χωρίζουμε την ποσότητα αυτή σε 10 μερίδες. Ανοίγουμε με έναν μπλάστρι πίτες με διάμετρο 18-20 εκατοστά. Βάζουμε σε κάθε πιτάκι την μυζήθρα. Τραβάμε τη ζύμη ώστε να κλείσει τη μυζήθρα στο εσωτερικό της.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο και σκουπίζομαι με μια χαρτοπετσέτα.
    Βάζουμε μια μια τις πίτες και τις γυρίζουμε από την μια και από την άλλη για να ψηθούν καλά αλλά να μη καούν!!
  4. Τις σερβίρουμε με μέλι, ζεστές κατά προτίμηση!!

    Leave Your Comment Here