Κατσικάκι ψητό με μάραθο
ΥΛΙΚΑ
- ½ κατσικάκι κομμένο κατά μήκος
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια άγριο μάραθο χοντροκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα σε ταψί έτσι ώστε να προεξέχει από τις άκρες.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το κόβουμε στα τρία. Το τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε γύρω από το κρέας τον μάραθο, το σκόρδο και τους μαραθόσπορους.
- Το αλείφουμε με το ξύσμα και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί και το λεμόνι.
- Βάζουμε μια δεύτερη λαδόκολλα πάνω από το ταψί και σφραγίζουμε τις άκρες τής επάνω με της κάτω.
- Ψήνουμε το κρέας στο φούρνο για περίπου 3 ½ ώρες, μέχρι να ξεκολλάει από το κόκαλο.
- Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά τουλάχιστον.