Παντζάρια τηγανητά με τραγανά ψίχουλα ψωμιού
Υλικά
- 600 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 φλυτζάνια φύλλα παντζαριών (τρυφερά)
- ½ φλυτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
- 1 ½ φλυτζάνι ψίχουλα ψωμιού
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 ½ λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 3 αντζούγιες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε τις φέτες του παντζαριού σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφαιρούμε και πετάμε το λάδι.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το σκόρδο, τις αντζούγιες και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ψίχουλα και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσουν.
- Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τα παντζάρια, τα φύλλα τους και τα ψίχουλα.
- Συμπληρώνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.