ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

Υλικα

  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ 4 ώριμα αχλάδια
  • 1 ξυλαράκι βανίλιας
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  •                                       Για την κρέμα
  • 1 ξυλαράκι βανίλιας
  • 80 γραμμ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 20 γραμμ. αλεύρι
  • 50 ml γάλα
  • 20 γραμμ. κορνφλάουρ
  • 25 γραμμ. βούτυρο
  • 2 φύλλα ζελατίνας (4 γραμμ.)
  • 2 κ.σ. λικέρ αχλάδι ή άσπρο ρούμι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε στα τέσσερα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βράζετε για 20΄ σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια (την κόβετε στα δύο κατά μήκος και ξύνετε τους κόκκους της) και 300 ml νερό. Αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.

2. Ετοιμάζετε την κρέμα: μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε το γάλα με την ξυσμένη βανίλια, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτετε το αλεύρι και το κορνφλάουρ και στο τέλος το γάλα (αφαιρώντας τη βανίλια). Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζετε για 1΄ μέχρι η κρέμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας στραγγισμένα και το βούτυρο. Αφού κρυώσει η κρέμα, ρίχνετε το αλκοόλ της αρεσκείας σας.

3. Στραγγίζετε τα αχλάδια κρατώντας το σιρόπι και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

4. Ετοιμάζετε τις σαρλότ στα ποτήρια: κόβετε τα σαβαγιάρ στις διαστάσεις των ποτηριών, τα βουτάτε γρήγορα στο σιρόπι των αχλαδιών και τα τοποθετείτε στον πάτο με τη μουλιασμένη πλευρά προς τα πάνω. Βάζετε πρώτα λίγη κρέμα, μετά τις λωρίδες των αχλαδιών, άλλη μία δόση κρέμας, μετά πάλι αχλάδια κ.ο.κ., τελειώνοντας στην κορυφή των ποτηριών με κρέμα. Αφού ολοκληρώσετε την ίδια διαδικασία με όλα τα ποτήρια, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο περίπου για δώδεκα ώρες.

    Leave Your Comment Here