
Γαριδομακαρονάδα
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι Νο7
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 500 γρ. Ντομάτες καρέ
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 2 καυτερές πιπεριές
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Αφήνετε τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, την ζάχαρη, τις καυτερές πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζετε την σάλτσα για 15 λεπτά και μετά αφαιρείτε τα κεφάλια των γαρίδων.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε
- Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.
- Τα ανακατεύετε με την σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, σερβίρετε και γαρνίρετε με τον φρέσκο βασιλικό.