24
Μαΐ

Ντοματόσουπα

Υλικα

  • 1 πράσο
  • 1 σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ντομάτες
  • 2 φλυτζάνια του καφέ μανέστρα (κριθαράκι)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 ½ λίτρα νερό ή ζωμό κρέατος

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
  2. Τα ρίχνουμε στο ζωμό του κρέατος ή σε ζεστό νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν ψηθούν , προσθέτουμε το βούτυρο, τη μανέστρα και το αλατοπίπερο.
  4. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και σερβιρουμε.