
Γιαουρτλού τσορμπά
Υλικα
- ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 μικρό λάχανο, περίπου 1 κιλό
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ( ελιά )
- 2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο γιαούρτι. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου περίπου μια εβδομάδα για αναζύμωση.
- Βράζουμε το λάχανο με το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το κρέας και το λάχανο και διαλύουμε το γιαούρτι στο ζωμό του κρέατος.
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το λάχανο και το κρέας. Τα ρίχνουμε μαζί με το δυόσμο στο ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο.