Τάρτα με ντομάτες και ξινομυζήθρα

σαλάτα με τσιπς πατάτας και σπανάκι
20/05/2017
’Τηγανητά’’ κολοκυθάκια στο φούρνο
20/05/2017

Υλικα

  • 4 κουτ. σούπας pesto πιπεριάς
  • 8-10 πομοντόρια ή 25-30 ντοματίνια τσέρι
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα φρέσκια
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας

 

Για το pesto πιπεριάς :

 

  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το pesto πιπεριάς : ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Τις πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του pesto.
  2. Αλείφουμε με το pesto μια ταρτιέρα.
  3. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αραδιάζουμε στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  4. Ρίχνουμε στην ξινομυζήθρα τη ρίγανη και το πιπέρι.
  5. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με το τυρί και καλύπτουμε με τη σφολιάτα.
  6. Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
  7. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για 5 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.