σούπα με φρέσκο μπακαλιάρο και λαχανικά

Υλικα

  • 2 φρέσκοι μπακαλιάροι
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια ή 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν λίγο.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
  3. Σε μια κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητος), βάζουμε περίπου 3-4 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  4. Αφού βράσει, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά (που είχαμε κόψει από πριν), το ελαιόλαδο, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά (αν είναι κατσαρόλα) ή για 5 λεπτά (αν είναι χύτρα).
  5. Παράλληλα, αλατίζουμε τους μπακαλιάρους και τους ρίχνουμε το χυμό από το ένα λεμόνι.
  6. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά (ή 5 λεπτά), προσθέτουμε τα ψάρια μας μέσα στη σούπα και με προσοχή τα βυθίζουμε μέσα.
  7. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά χωρίς καπάκι (αν είναι σε χύτρα κάνουμε το ίδιο).
  8. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, ρίχνουμε και το χυμό από το άλλο λεμόνι.
  9. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή η σούπα μας. Καλή όρεξη!

    Leave Your Comment Here