
σαλάτα με τσιπς πατάτας και σπανάκι
Υλικα
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
- ½ φλυτζάνι λάδι
- 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα του)
- ½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σος :
- ½ φλυτζάνι γιαούρτι με ανθόγαλα
- ½ φλυτζάνι μαγιονέζα ελαφριά
- 1 λεμόνι (το χυμό του και το ξύσμα του)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας τα υλικά της σε ένα μπολ.
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες, το σέλερι, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις βάζουμε σε πιατέλα με το σπανάκι και την παρμεζάνα.
- Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.