Κολοκυθοκορφάδες με τυριά

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 μάτσο δυόσμο φρέσκο κατά προτίμηση
  • 3-4 τρυφερά κολοκυθάκια
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 κούπα λάδι
  • 1/2 κιλό τυριά κίτρινα ή 4 μεγάλα κομμάτια σφέλα
  • αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Γαρνίρουμε με λίγο λεμονάκι κομμένο στην μέση.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ξεπλένουμε& καθαρίζουμε καλά τις κολοκυθοκορφάδες τα άνθη και τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να τσιγαριστούν και να μαραθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα χοντροκομμένη ,τον δυόσμο ολόκληρο, μια κούπα νερό, πιπέρι και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά θα είναι τα τυριά που θα ακολουθήσουν).
  4. Σιγοβράζουμε το φαγητό και πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα τυριά .
  5. Εάν θέλουμε ένα νηστίσιμο πιάτο ,θα αφαιρέσουμε τα τυριά.

    Leave Your Comment Here