Πλακοτηγανίτες

Οι κρέπες της Μεσσηνίας, που οι παππούδες μας τις έψηναν πάνω σε ένα ειδικό μεταλλικό επίπεδο φτυάρι την “αξίνα”, που την έβαζαν πάνω στη σιδεροστιά, σε φωτιά με ξύλα.

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε το αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνουμε ένα χυλό αραιό.
  2. Κατόπιν λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να καίει. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το χυλό και το απλώνουμε ώστε να καλυφθεί όλο το τηγάνι.
  3. Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά το γυρίζουμε από την άλλη.
  4. Επαναλαμβάνουμε έτσι ώστε, να τελειώσει όλος ο χυλός.
  5. Μόλις τελειώσει όλος ο χυλός, παίρνουμε τις λεπτές αυτές πίτες και μια – μια τις βουτάμε σε καυτό λάδι και μια – μια τις μυζηθρώνουμε – δηλαδή τους ρίχνουμε επάνω την τριμμένη μυζήθρα.

    Leave Your Comment Here