Αρακάς Κοκκινιστός Με Πατάτες

Υλικά

  • • 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
    • 1 σκόρδο ξερό ψιλοκομμένο
    • 3 κρεμμύδια ξερά
    • 2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
    • 3 πατάτες μέτριες κομμένες στα τέσσερα
    • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
    • 1 κουτί πούμαρο
    • 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τον αρακά.
    2. Ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε την ντομάτα, το πούμαρο, τις πατάτες, τον άνηθο, το μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
    3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 40 λεπτά περίπου.
    4. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς).

    Leave Your Comment Here