
Αρακάς Κοκκινιστός Με Πατάτες
Υλικά
- • 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
• 1 σκόρδο ξερό ψιλοκομμένο
• 3 κρεμμύδια ξερά
• 2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
• 3 πατάτες μέτριες κομμένες στα τέσσερα
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
• 1 κουτί πούμαρο
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
-
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τον αρακά.
- Ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε την ντομάτα, το πούμαρο, τις πατάτες, τον άνηθο, το μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 40 λεπτά περίπου.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται από το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς).