Τραχανάς με σφέλα και σύγκλινο Μάνης
Υλικά
- 250 gr τραχανάς ξινός
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 200 gr σύγκλινο μάνης (έτοιμο καπνιστό-προαιρετικά)
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 χρωματιστή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 μεγάλες ντομάτες
- ζωμός λαχανικών
- λευκό κρασι (για το σβήσιμο)
- Τυρί σφέλα
- κρουτόν (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
- ½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
- Τρίβουμε την ντομάτα και τις ρίχνουμε μαζί με μελιτζάνες στην κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Στην συνέχεια αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε λίγο,λίγο τον ζωμό μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
- Σε αυτό το στάδιο πρέπει να ανακατεύουμε πολύ συχνά το φαγητό μας γιατί ο τραχανάς «κολλάει» πολύ εύκολα,εάν γίνει κάτι τέτοιο προσθέτουμε το νερό.
- Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο κατά προτίμηση πιπέρι.
- Τέλος κόβουμε το σύγκλινο (προαιρετικά) σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με τον τραχανά.
- Γαρνίρουμε με την σφέλα τριμμένη και κρουτόν.
- Εγώ την είχα κάνει μόνο με τραχανά και μελιτζάνα.