Τραχανάς με σφέλα και σύγκλινο Μάνης

Υλικά

  • 250 gr τραχανάς ξινός
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 200 gr σύγκλινο μάνης (έτοιμο καπνιστό-προαιρετικά)
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χρωματιστή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • ζωμός λαχανικών
  • λευκό κρασι (για το σβήσιμο)
  • Τυρί σφέλα
  • κρουτόν (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • ½ ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.
  2. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  3. Τρίβουμε την ντομάτα και τις ρίχνουμε μαζί με μελιτζάνες στην κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι.
  4. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Στην συνέχεια αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε λίγο,λίγο τον ζωμό μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
  6. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να ανακατεύουμε πολύ συχνά το φαγητό μας γιατί ο τραχανάς «κολλάει» πολύ εύκολα,εάν γίνει κάτι τέτοιο προσθέτουμε το νερό.
  7. Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο κατά προτίμηση πιπέρι.
  8. Τέλος κόβουμε το σύγκλινο (προαιρετικά) σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με τον τραχανά.
  9. Γαρνίρουμε με την σφέλα τριμμένη και κρουτόν.
  10. Εγώ την είχα κάνει μόνο με τραχανά και μελιτζάνα.

    Leave Your Comment Here