Φακές σαλάτα
Υλικα
- 250 γρ. χοντρές ή μέτριες φακές
- 250 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
- ½ κουταλάκι κύμινο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λαδόξιδο
- Αλάτι (πολύ λίγο αν η φέτα είναι αλμυρή)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές, προσέχοντας να ψηθούν καλά αλλά χωρίς να χυλώσουν.
- Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε σε μια γαβάθα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.