Φακές σαλάτα

Υλικα

  • 250 γρ. χοντρές ή μέτριες φακές
  • 250 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • ½  κουταλάκι κύμινο
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λαδόξιδο
  • Αλάτι (πολύ λίγο αν η φέτα είναι αλμυρή)

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις φακές, προσέχοντας να ψηθούν καλά αλλά χωρίς να χυλώσουν.
  2. Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε σε μια γαβάθα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Λίγο πριν σερβίρουμε, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

    Leave Your Comment Here