Πίτα με μελιτζάνες
Υλικα
- 4 μεγάλες μελιτζάνες
- 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 3 φλυτζάνια διάφορα τυριά (φέτα, μυζήθρα, γραβιέρα)
- 4 αυγά
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 8 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη φωτιά, τις ξεφλουδίζουμε και τις στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.
- Ροδίζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας, ένα ένα βουτυρωμένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Περιχύνουμε το μείγμα μελιτζάνας με τα χτυπημένα αυγά, σκεπάζουμε με 2 ακόμα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.