ΣΑΛΑΤΑ 4 ΕΠΟΧΕΣ
Υλικα
- 4 καρότα
- 1 μικρό κόκκινο λάχανο
- ½ ματσάκι ρόκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ ματσάκι μυρόνια
- 200γρ. πατζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους (υπάρχουν σε κονσέρβα έτοιμα βρασμένα στο σούπερ μάρκετ)
- λίγους κόκους κολίανδρο ξερό
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 3-4 καρύδια θρυμματισμένα
- το χυμό από 1 λεμόνι
- λίγο λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα καρότα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Συνεχίζουμε με το λάχανο ψιλοκομμένο, τη ρόκα επίσης ψιλοκομμένη, τα μυρόνια, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο τριμμένο, τον κολίανδρο και τέλος σκορπίζουμε τα πατζάρια κομμένα σε κύβους.
Αλατίζουμε, περιχύνουμε με τον χυμό λεμόνι, ραντίζουμε με το λάδι, και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα καρύδια.