Κέικ Μόκα

 Υλικα

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ.  κανέλλα
  • 1/2 κ.γλ.  μοσχοκάρυδο
  • 1/2-1 κ.γλ.  τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
  • 1/2 κ.γλ.  βανίλια
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στεγνά υλικά.

2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά πολύ καλά.

3. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

4. Βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

4. Λιώνουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

5. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και την κρέμα αναμειγνύοντας καλά.

6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.

7. Αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο κακάο.

    Leave Your Comment Here